Att fira jul och nyår är något som är mycket stort för många människor – inte bara här i Sverige, utan även i många andra delar av världen. Det är inte ovanligt att vilja fira det nya året lite extra, t.ex. genom att spendera tid med vänner och familj, äta gott och kanske skåla i champagne. Det som faller sig naturligt är att vilja klä upp sig lite mer, men vilka kläder passar och vad är rätt för jul och nyår?

Du kan naturligtvis själv välja vad det är för kläder som passar just dig och sättet du väljer att fira jul och nyår. Sitter du hemma själv under jul eller kanske till och med arbetar har du nog inte möjlighet att ta på den allra finaste stassen. Ska du däremot på julfest med jobbet, fira jul med släkt och vänner eller ha ett riktigt nyårskalas kan du kräva mer av din utstyrsel.

Kläder till julafton

Vilka kläder du ska välja till jul och nyår beror främst på din ålder och din egen personliga stil. Här är det inte ovanligt att många kvinnor satsar på vackra klänningar eller byxdresser av olika slag. Det kan t.ex. vara en riktigt fin och glittrande skjortklänning från NA-KD, men det kan också vara en långklänning, en enklare svart klänning eller finare byxor med en blus eller skjorta. Fördelen med att satsa på en skjortklänning från NA-KD med glitter är att du också kan använda den på nyårsafton. På så sätt sparar du pengar och slipper dessutom leta efter flera olika outfits som ska passa ändamålet. Sen kan du ta hjälp av accessoarer för att få till rätt känsla.

Kläder till nyår

Till nyår är det nästan uteslutande glitter som gäller. Här kan du även välja andra lyxiga eller eleganta material som t.ex. siden eller sammet. Det gäller både för män som för kvinnor och barn. Som man kan du hålla samma stil som under julen. Här är det lämpligt med ett par fina kostymbyxor i valfri färg och kombinera detta med en skjorta med snygg passform. Om du själv inte önskar krävs sällan någon riktigt formell klädsel för något av dessa tillfällen. Allt beror på vad du själv vill ha på dig och vad du känner dig bekväm i.

Under nyår är det dock många som vill slå klackarna i taket. Till er kvinnor kan vi därför rekommendera att ta med ett par extraskor i en väska eller påse. Det är inte ovanligt att höga klackar är omöjliga att gå i efter en drink och lite dans. Se till att du kommer hem från festen säkert och tryggt och med båda fötterna på marken. Gymnastikskor lämpar sig bra i dessa situationer, alternativt andra platta skor.

Annonser på nätet

Similar Posts