Att ha friska och hela tänder är viktigt av flera anledningar. Dels för att det direkt kan påverka hälsan då det kan uppstå infektioner och andra otrevligheter om du inte åtgärdar problemet i tid. Du kan få ont vilket kan påverka din vardag och allmänna mående. Men tänderna är också avgörande för att du ska känna dig attraktiv.

Laga trasiga tandkronor

Du ska laga trasiga tandkronor hos din tandläkare. Du vet att du är i behov av en ny tandkrona när tandens tuggyta är trasig. Många gånger kan du upptäcka det själv eftersom det kan göra ont eller ila. Men det är också något som kan upptäckas hos tandläkaren i samband med att du gör en undersökning.

När de fixar din tandkrona kommer de att sätta in en ny. Tandkronan täcker alltså den övre delen av tanden. Det är en relativt enkel procedur och det kommer inte göra ont eftersom du kan få bedövning om du vill.

Tandimplantat

Om en tand är alltför trasig eller har fått för mycket karies kan du behöva dra ut den. Då sätter tandläkaren in ett implantat. Detta kräver en operation och du kommer att bli bedövad. Tanden ersätts med en protes som borras in i käken och därefter kan du njuta av mat, snacks och dryck som vanligt.

Tandfasader

Sist men inte minst kan du också sätta in tandfasader. När man sätter in tandfasader behöver tandläkaren först slipa ner dina befintliga tänder eftersom fasaderna sätts på tänderna. Att slipa ner tänderna tar lite tid men när fasaderna väl sitter på plats så sitter de ordentligt och du får ett helt nytt leende.

Similar Posts