Så här års blir jag alltid så sugen på att göra fint i trädgården, särskilt eftersom våren verkligen har låtit vänta på sig i år. Jag vill bara hem från jobbet och tillbringa all tid där ute med att kratta och rensa, så att allt är fint och iordninggjort när värmen äntligen kommer och man kan sitta ute!

För att stilla mitt begär efter sommar, sol och mysiga stunder i min vackra trädgård har jag tittat på utemöbler på nätet. Jag har nämligen tänkt att vi ska köpa en ny möbelgrupp till trädgården i sommar, den gamla börjar se så flagig och tråkig ut. Jag har hittat jättemånga fina grupper på Furniturebox.se, som verkligen skulle passa i vår trädgård. Men innan jag ställer dit några nya utemöbler vill jag ju att det ska vara fint i trädgården!

Så därför har jag börjat med att kratta bort alla lövrester och grenar som ligger kvar på gräsmattan sedan i vintras. Att kratta är dessutom bra för gräsmattan, har jag hört, eftersom man får bort mossa och dött gräs.

Sen måste så klart rabatterna få sig en liten uppiffning också. Perennerna från förra året har ju massa torkade stjälkar och blad kvar, som jag ska klippa bort. När jag ändå är där i rabatten är det lika bra att passa på att hålla utkik efter de första tecknen på ogräs, som ju kan komma redan. Särskilt kirskålen brukar vara tidig, och envis! Bäst att försöka stoppa den innan den har fått fäste.

Sen har vi ju ett växthus på tomten som jag älskar, där jag odlar gurkor, tomater, squash och melon om somrarna. Det skulle jag faktiskt behöva tvätta väggarna på, så att solen kan lysa in ordentligt och det inte ser så tråkigt ut. Just nu är det verkligen en ful fläck i trädgården. Det kommer inte bara se fräschare ut, utan faktiskt bli fräschare med en avtvättning.

Ja, det är lite av de sakerna som jag har tänkt pyssla med i trädgården den närmsta tiden för att det ska bli riktigt vårfint. Vad har ni tänkt göra?

Similar Posts