Vad är en allmän blogg? När du tänker på en allmän blogg så kanske du tänker på en blogg för alla och det är precis vad det är. Det är en blogg som är till för alla och som inte handlar om ett speciellt ämne. Dessa bloggar kallas med ett annat ord för livsstilsblogg eftersom man oftast skriver om sitt eget liv. Kanske visar bloggaren upp vilka möbler han eller hon har, hur han eller hon aktiverar sina hundar och vilket smink personen använder.

Att skriva en allmän blogg kan många gånger vara lättare. Om du har en så kallad ämnesblogg så måste alla inlägg du gör på bloggen handla om det ämnet. Skriver du om smink, måste varje inlägg handla om just smink, men har du en allmän blogg, kan varje inlägg handla om något nytt. Ett inlägg kan handla om möbler medan nästa inlägg handlar om frisyrer eller smink. Det finns många fördelar med att driva en allmän blogg.

Om man driver en mäklarblogg som lägger ut annonser om bostäder som är till salu, då kanske man länkar till www.husesyning.se som är en hemsida där man kan beställa besiktning av huset innan man köper det för att lättare kunna bestämma sig som köpare.

För det första får man fler följare eftersom utbudet oftast är större. Har du exempelvis en blogg som enbart handlar om kläder och smink, kommer du få följare som endast är intresserade av det. Driver du en allmän blogg så får du följare som annars inte hade besökt din blogg. Bloggar som också kan hamna inom denna kategori är de bloggar som handlar om vad man gör från dag till dag, nästan som en dagbok på nätet.

En blogg som finns inom en kategori är oftast en jobb-blogg, som någon känd person kan sköta, där de får en produkt som de ska recensera och göra reklam för. En allmän blogg kan i stället handla om deras egna liv och vad de gör i vardagen. En person som är känd för att blogga och skriva om sin vardag är 106-årige Dagny Carlsson som blev känd då hon som 100-åring började blogga om just sin vardag och sitt då 100-åriga liv. Denna blogg finns kvar än idag och det gör Dagny med.

Den allmänna bloggen har inte samma regler som andra bloggar, här kan du skriva om precis vad du vill och själv bestämma hur långa inläggen ska vara. Många kändisar och influensers har gått över till att skriva livsstilsbloggar som också innehåller reklam och recensioner för en produkt. Detta ger följare som inte bara är intresserade av en produkt utan också vill veta mer om kändisen och hur denne lever. Kanske kommer fler att köpa en produkt om de ser hur en kändis använder denna i vardagen.

Similar Posts