De flesta av oss nordbor kan bara drömma om de tropiska stränderna nu när höstens mörker är på ingång. Sommaren som varit så varm i år har redan försvunnit, och nu väntar allt mörkare tider. Däremot behöver detta inte innebära något större problem- det är ju trots allt så enkelt att resa idag! Om du längtar efter vita stränder, palmträd och härliga kokosnötsdrinkar kan den här artikeln definitivt vara något för dig!

Varför resa till Rio de Janeiro?

Att resa till Brasilien garanterar i princip en oförglömlig upplevelse. Landet erbjuder inte bara en del av världens allra vackraste stränder, Amazonas natur och en spännande matkultur, utan även en fängslande historia. Brasilien är det land som hade allra störst slavhandel, och var det sista landet i västvärlden med att lägga ner handeln år 1888. Just Rio de Janeiro är en perfekt stad att besöka, eftersom den erbjuder dig en oerhört mångsidig upplevelse; allt från intressanta museer där du kan lära dig mer om landets historia till makalösa stränder och dykkurser.

Stadens viktigaste attraktioner

Turistattraktionerna är många i Rio de Janeiro, men nedan hittar du några av stadens allra viktigaste och mest populära platser.

-Copacabana beach

-Ipanema beach

Escadaria Selaron (de färgglada trapporna i Lapa som skapats av Jorge Selaron)

-Parque das Ruinas (ruinernas park i Santa Teresa)

-Cristo Redentor (statyn över Jesus på berget Corcovado)

-Tijuca-skogen (stadens makalösa nationalpark)

-Pao de Acucar (berget Sugarloaf som du kan bestiga till fots)

-Parque Lage (en park nära den botaniska trädgården med vacker arkitektur och fantastisk natur)

Jardim Botanico (stadens botaniska trädgård)

-Forte de Copacabana (Copacabana fästningen och dess historiska museum)

Mat i Rio de Janeiro

Det brasilianska köket bjuder på många exotiska alternativ, och blir du inspirerad av rätterna nedan så kan du enkelt beställa hem matvaror via matkassedirekt.se. För tydlighetens skull har vi gjort en lista över den mest traditionella maten du kan hitta i staden!

-Palmito (palmträd, serveras i sallader)

-Pupuhna de fetucine (spagettiformad mat tillverkad av vissa palmträds frukter)

-Pao de queijo (bollar av bröd med smält ost inuti)

-Acai (Brasiliens glass som tillverkas av bären acai)

-Brigadeiro (en sorts choklad, men av mjuk konsistens)

-Pastel (en form av friterade snacks i olika varianter)

-Cachaca (Brasiliansk alkohol)

Vaccinationer inför resan

För att resa till Rio de Janeiro bör du vaccineras mot gula febern samt Hepatit A och B, men annars krävs det inga särskilda vacciner. Om du planerar att vistas i landet i mer än 3 veckor rekommenderas också vaccination mot tyfoid (särskilt om du vill äta på kiosker och matvagnar).

Similar Posts