Sambon fyllde år för ett tag sedan, men trots att han fyllde jämnt har han varit motvillig när det gäller att fira honom. Kanske är det någon slags ålderskris, kanske handlar det bara om att han inte tycker om att all uppmärksamhet riktas mot honom. Jag lyckades i alla fall övertyga honom om att vi kan göra något roligt tillsammans med våra vänner, och samtidigt fira honom – på så sätt hamnar inte allt fokus på honom, utan lite på själva aktiviteten. Eftersom han hade fyllt år fick han i alla fall välja vad vi skulle göra, och han valde bowling, något vi båda tycker är roligt med inte har kommit oss för med. Och för att vara helt ärlig, vem tycker inte om att bowla? Även om man är dålig på det kan man inte låta bli att ha roligt när man kastar iväg klotet längs med banan – särskilt inte om man spelar tillsammans med goda vänner, så som vi gjorde.

Eftersom det som sagt var ett tag sedan vi spelade bowling hade vi inte riktigt koll på vart man kunde gå, och vilka ställen som var bäst. Som tur är snubblade vi över sidan bowling-stockholm.se, som du hittar här, där man både kan läsa mer om bowling som sport och få tips på bra bowlingställen i Stockholm.

När vi till slut lyckats hitta ett datum som passade oss och våra vänner (inte helt lätt eftersom vi alla har jobb och familjer) bestämde vi oss för att börja kvällen med middag tillsammans och sedan dra vidare till bowlinghallen vi valt. Vi bokade bord på ett hamburgerställe – det blev en kväll med lite amerikanskt tema. Självklart ville våra vänner att vi skulle sjunga för min sambo, men han lyckades övertala dem att låta bli – för honom som inte tycker om att vara i rampljuset hade det nog varit en mardröm att bli sjungen för på en allmän plats så där. Men han gratulerades i alla fall, och fick många fina presenter. När vi var mätta och belåtna (maten var så god!) gick vi vidare till bowlinghallen, där vi spelade bowling med fulla magar och varierande framgång. Alla lyckades få in en strike under kvällen, men ingen presterade direkt jämnt. Min sambo lyckades ta hem segern, vilket blev som en liten extra födelsedagspresent – han älskar att vinna och är en ganska dålig förlorare, så det kanske blev bäst för alla på det sättet…?

Similar Posts