De allra flesta människor har någon gång hamnat i en situation där man är i behov av pengar. Anledningarna är många och det kan handla om allt från oförutsedda kostnader, räkningar som snart når förfallodatum eller en önskan om att uppleva eller köpa något man länge drömt om. Det finns ett flertal olika lån att välja mellan, allt för att passa just den ekonomiska situation som man befinner sig i. Internet fullkomligt svämmar över av olika låneförmedlare, för att göra det enklare för kunderna att hitta rät typ av lån. Fördelen med att använda sig av en sådan sida är att du enkelt kan ansöka om önskat belopp och får sedan svar från flera olika banker. Bankerna kan erbjuda dig hela eller delar av beloppet, beroende på hur god kreditvärdighet som du har. Även räntan kan vara mycket varierande och eventuella administrativa avgifter kan tillkomma. Att söka lån online är dock oftast kostnadsfritt.

Färre använder sig av fastigheten som säkerhet

Bara några år tillbaka var det mycket vanligt att man använde sig av en säkerhet för att få låna större belopp. Den vanligaste typen av säkerhet var bostaden man ägde, en bil eller en båt. Idag väljer färre och färre personer att låna med bostaden som säkerhet, men trots detta så ökar beloppen som bankerna lånar ut. För att få ansöka om ett lån med fastigheten som säkerhet måste man först vända sig till Lantmäteriet, där du ansöker om inteckning. Det senaste årets mätning har visat att färre personer ansöker om inteckning och en anledning till detta kan vara hur amorteringskravet ser ut. Tack vare alla låneförmedlare som finns så går det att låna pengar utan att lägga in någon säkerhet och majoriteten av lånen är större än förr, vilket visar att möjligheterna nu är fler. Självklart är det upp till var och en att bestämma om man vill använda sin fastighet som säkerhet vid ett lån. Fördelen är dock att det alltid finns en plan om det skulle vara så att man inte har råd att betala av lånet.

Så ansöker du online

Att ansöka om ett lån via nätet är mycket enkelt. De allra flesta jämförelsesidor har en funktion där du själv kan ställa in önskat lånebelopp och på så sätt få fram en ungefärlig ränta och månadsbelopp. Med denna funktion är det betydligt enklare att veta hur lånet kan komma att se ut och i de flesta fall kan man även välja vilken återbetalningstid som man önskar. Det enda du som lånesökare behöver göra är att fylla i dina personliga uppgifter. En kreditupplysning tas alltid, men det är inte alla företag som använder sig av Upplysningscentralen. Ansökan är vanligtvis helt kostnadsfri och efter kreditupplysningen kan du få erbjudanden från ett flertal banker som är beredda att låna dig pengar. Du väljer den bank och det lån som du tycker passar dig bäst och går sedan in för att acceptera lånet och läsa igenom villkoren. Ett skuldebrev skickas hem för signering, men på vissa företag kan du istället använda dig av Bank-ID. Läs mer genom att klicka här och få all information du behöver.

Similar Posts