Idag kan du hitta en app som hjälper dig med nästan vilket problem som helst. Det finns en uppsjö av appar att använda; vissa bra, andra mindre bra. När kan appen verkligen hjälpa dig i vardagslivet?

App

Apparna har kommit för att stanna och vi använder dem dagligen till mycket i våra liv. Många hemsidor, som nyhetssajter, har en tillhörande app som vi kan använda istället för att gå in på hemsidan. I början fanns det främst spelappar, men nu finns det appar för allt. I Sverige används många appar för banker, Bank-ID och vissa myndigheter för att underlätta vårt vardagsliv.

Hälsa

Det finns många appar att använda för att förbättra din hälsa. Om du behöver få mer kunskap om artros kan du få information och även behandla artros via mobilen – enkelt och smidigt, bara en nedladdning bort! Det finns också många träningsappar att använda, t.ex. stegräknare, appar som mäter hur mycket du rör dig eller hur många kalorier du förbränt. Det är många som gått ner i vikt genom att lägga in allt som de äter i en särskild app, för att på så sätt enkelt kunna ha koll på hur mycket energi – kalorier – de får i sig under en dag.

På många mobiler ingår det en hälsoapp där du kan se hur många steg du tagit under en dag och hur långt du har gått. Sådana gratisappar är inte lika tillförlitliga som en köpt app, men de fungerar som en hjälp om du bara vill försöka promenera mer och ta minst 10 000 steg per dag. Om du är mer seriös i din träning bör du köpa en app som passar just din träningsform.

Appar för resan

Appar är den perfekta hjälpen när du reser. Du kan använda appar för att boka boende, biljetter och kolla resvägar. Förr i tiden behövde vi antingen boka allt via en resebyrå eller kontakta flygbolag och hotell via brev eller telefon. Sedan kom hemsidorna och vi kunde börja boka flyg och boende på egen hand – eller hitta en billig charter och snabbt boka den innan någon annan hann före oss. Idag kan vi ha en app som plingar till när det kommer ut en billig resa som passar oss. Apparna underlättar också när vi ska söka boende. På appen kan vi både se alla boende som finns, men också välja hur listan med boenden ska filtreras, t.ex. hur många stjärnor hotellet ska ha, vilken typ av vandrarhem vi är intresserade av, avstånd till centrum och hur andra resenärer har betygsatt boendet.

Om du ska ut och tågluffa finns det en app som hjälper dig att se hur du kan resa mellan orter i olika länder – dessvärre finns det ännu ingen app där du kan boka en tågresa från och till vilket ställe du vill i Europa, som mellan Budapest och Örebro. En reseapp kan hjälpa dig att planera resan, men ofta behöver du boka eller reservera platser för din tågresa när du kommit fram till det nya landet.

Similar Posts